1941 m. Birželio Sukilimo minėjimas Kaune (2019-06-23) – Pažintinis žygis

0
1 508 views

Š. m. Birželio 23-ą dieną, Kaune vyko 1941 m. Birželio Sukilimo minėjimas. “Neleisime niekinti mūsų tautos didvyrių atminimo!” – būtent toks šūkis buvo pasirinktas, atsižvelgus į pastaruoju metu vykdomus išpuolius prieš mūsų tautos istoriją ir didvyrius.

Renginys buvo padalintas į dvi dalis. Pirmoji dalis – Pažintinis žygis, prasidėjo 9-ą valandą ryto prie buvusio LAF štabo Aukštaičių gatvėje, kur renginio organizatoriai atkartojo prieš 78-erius metus tuo pat laiku iš Kauno Radiofono ištransliuotą “Nepriklausomybės Atstatymo Deklaravimą” ir “atsišaukimą į Lietuvių tautą”. Lygiai taip pat, kaip ir sukilimo metu, po Leono Prapuolenio kalbos, buvo sugiedotas Lietuvos Himnas, giesmė “Lietuviais Esame Mes Gimę”, bei Kipro Petrausko “Saulelė Raudona”. Po įžanginių kalbų prasidėjo žygis, kurio metu dalyviai aplankė keletą svarbių sukilimo vietų, buvo supažindinti su sukilimo eiga, taip pat sužinojo įdomių Nepriklausomos Lietuvos (1918 – 1940) istorinių faktų.

Žygis pasibaigė Ramybės parke (Vytauto pr.), kuriame vyko antroji renginio dalis. Joje dalyvavo daug garbių, Lietuvai ir Lietuvių tautai nusipelniusių svečių. Jų tarpe buvo ir kalbas sakė pasipriešinimo sovietiniam okupaciniam rėžimui dalyvis, kunigas Robertas Grigas, sąjūdžio pirmeivis Dr. Arvydas Juozaitis, Nepriklausomybės akto signataras Leonas Milčius, ilgametis JAV diplomatas, užsienio politikos ekspertas Algis Avižienis, Lietuvos sąjūdžio Kauno tarybos pirmininkas, doc. Dr. Raimundas Kaminskas bei kiti.

Renginį organizavo portalas Tauta.lt, Lietuvos Sąjūdžio Kauno taryba, sambūris Lietuva Yra Čia, Lietuvių tautininkų ir respublikonų sąjunga, Lietuvos laisvės kovotojų sąjunga, Kauno Forumas, bei daug kitų tautinių organizacijų ir judėjimų.

Reklama

Siūlome jums pažiūrėti I-osios renginio dalies – pažintinio žygio video įrašą.

 

Reklama

RAŠYTI ATSAKYMĄ

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia