1941 m. Birželio sukilimui – 80 metų!

Tautinis judėjimas “Tautinė apsauga Geležinis Vilkas”, Lietuvos laisvės kovotojų sąjunga, Lietuvos Sąjūdžio Kauno taryba, visuomeninis judėjimas „Šeimų Sąjūdis“, Tautos ir teisingumo sąjunga, asociacija Kauno forumas, bei daug kitų tautinių organizacijų ir patriotinių judėjimų kviečia į 1941 m. Birželio sukilimo minėjimą ir pažintinį žygį Kaune.

Pažintinio žygio maršrutas ir sustojimo vietų laikai.

Pažintinio žygio pradžia 2021 m. birželio 23-ą dieną, 9.28 val. ryte, Aukštaičių g. 10, Kaunas (artimiausia autobusų/troleibusų stotelė yra “Aukštaičių gatvė”, esanti Savanorių prospekte). Šio žygio metu, 10:00 valandą, Kauno Kristaus Prisikėlimo bazilikoje (Žemaičių g. 31A) bus laikomos Šv. Mišios 1941 m. Birželio sukilimo aukoms atminti (Šv. Mišias aukos klebonas mons. Vytautas Grigaravičius). Taip pat aplankysime keletą pagrindinių sukilimo vietų Kauno miesto centre, prisiminsime sukilimo eigą ir Pirmosios Lietuvos respublikos (1918 – 1940 m.) istorijos detales.

Žygiui pasibaigus, po trumpos pertraukėlės, 16.00 val., Kauno senosiose kapinėse (Ramybės parke) prie Vytauto pr. 46, vyks pagrindinė 1941 m. Birželio sukilimo minėjimo dalis. Išgirsime garbių svečių ir amžininkų pasisakymus, prisiminsime ir pagerbsime žuvusius sukilimo dalyvius, pasiklausysime bardo Sauliaus Lapėno, vokalinio ansamblio “Karužė” ir kitų atlikėjų dainų. Taip pat renginio metu bus galima pamatyti tremtinės Genovaitės Mikėnaitės paruoštą ekspoziciją “Petrašiūnų Sukilėliai”.

Reklama

Po ne taip seniai įvykusio, svetimtaučių organizuoto ir įvykdyto išpuolio prieš mūsų tautos didvyrio Jono Noreikos – Generolo Vėtros atminimo lentą Vilniuje, Pulkininko Kazio Škirpos alėjos pervadinimo, bei Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centre įvykusių drastiškų permainų, kurių metu iš pareigų buvo pašalinta keletas puikių šio centro darbuotojų, įskaitant ir direktorių prof. Adą Jakubauską, mes, Tėvynės Lietuvos patriotai, sakome – NELEISIME NIEKINTI IR PERRAŠYTI MŪSŲ TAUTOS ISTORIJOS!

Kviečiami visi tautiečiai ir Lietuvą mylintys jos piliečiai. Atvykite su šeimomis ir draugais. Visi kartu, su vėliavomis, žygiuokime istorinėmis Kauno miesto gatvėmis, budinkime savo tautą ir kelkime jos savimonę, minėdami vieną didingiausių mūsų tautos ir valstybės istorijos datų!

Renginio svečiai:

Kun. Robertas Grigas, pasipriešinimo sovietiniam okupaciniam režimui dalyvis;
Kun. Dr. Arnoldas Valkauskas, Ruklos įgulos karo kapelionas;
Aidas Gedvilas, LR Seimo narys;
Petras Gražulis, LR Seimo narys, disidentas;
Dr. Mindaugas Puidokas, LR Seimo narys;
Valdemaras Valkiūnas, LR Seimo narys;
Audrius Butkevičius, Lietuvos Nepriklausomybės Akto signataras, pirmasis Krašto apsaugos ministras;
Dr. Leonas Milčius, Lietuvos Nepriklausomybės Akto signataras;
Rytas Kupčinskas, Kauno miesto savivaldybės tarybos narys;
Dim. mjr. Vitalijus Edvardas Straleckas, pirmasis Kauno savanorių rinktinės vadas;
Dim. vyr. ltn. Algirdas Markūnas, istorikas, LK kūrėjas savanoris;
Prof. Adas Jakubauskas, buv. Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro direktorius;
Prof. emeritas Petras Algimantas Lazauskas, Lietuvos agronomas, habilituotas biomedicinos mokslų daktaras;
Kęstutis Ignatavičius, Kauno miesto ceremonmeisteris;
Algis Avižienis, ilgametis JAV diplomatas, užsienio politikos ekspertas;
Leonas Glinskis, Sąjūdžio, atgimusios Lietuvos metraštininkas;
Kęstutis Markevičius, miškininkas, šaulys, Kauno medžiotojų sąjungos vadovas;
Dr. Raimundas Kaminskas, Lietuvos sąjūdžio Kauno tarybos pirmininkas;
ir daug kitų (sąrašas pildomas).

Facebook renginio nuoroda: https://www.facebook.com/events/273555271231389

Renginio metu prašome laikytis karantino reikalavimų.

Būsime labai dėkingi už bet kokią paramą šiam renginiui, kurią galite pervesti į a/s LT187180900004700342 (ačiū asociacijai Rytojaus Lietuva, už leidimą naudotis jų sąskaita paramai gauti). Pervedant prašome nurodyti mokėjimo paskirtį “Parama minėjimui”. Ačiū Jums ir susitiksime Birželio 23-ą Kaune!

Reklama

RAŠYTI ATSAKYMĄ

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia